Звернення №78

Статус: Надано інформацію Відповідальний: Бугаєвський Сергій Олександрович
Організація: ФОП ПОНОМАРЕНКО АЛІНА ІГОРІВНА
Вид діяльності Тимчасове розміщування й організація харчування
Дата реєстрації: 20 квітня 2020 р. 14:38
Телефон: (066) 984-00-26
E-mail: asakulbiduk@gmail.com
Питання: Як відкрити кіоск, магазин чи об’єкт ресторанного господарства?
Текст звернення: Я вже зареєструвала фоп , хочу відкрити кофейню в турецькому стилі,  але зовсім не розумію з чого почати

зміна відповідальної особи
 →  Бугаєвський Сергій Олександрович  20 квітня 2020 р. 14:38

зареєстровано


зміна статуса
Іванов Антон Володимирович  → Розглядається  22 квітня 2020 р. 15:35

 



повідомлення
Олешко Наталія Олегівна  27 квітня 2020 р. 16:29

Шановна пані Аліно!

 Ваше звернення до віртуального бізнес інкубатору на офіційному вебпорталі міста Кривого Рогу «Криворізький ресурсний центр» з питання відкриття кафе уважно розглянуто.

Дякуємо Вам що скористалися послугами порталу. Із запитуваною Вами інформацією детально можна ознайомитися на платформі «Навчальний майданчик», яка представлена у вигляді алгоритму «Відкриття закладу ресторанного господарства за наявності приміщення введеного в експлуатацію за відповідною спеціалізацією» з поетапним проходженням процедур від державної реєстрації фізичної чи юридичної особи до відкриття закладу ресторанного господарства  з урахуванням усіх можливих варіантів.

          В умовах карантину здійснити державну реєстрацію фізичної чи юридичної особи можна скориставшись безконтактними послугами на порталах державних послуг «ОН-ЛАЙН БУДИНОК ЮСТИЦІЇ (online.minjust.gov.ua),«ПОРТАЛ ДЕРЖАВНИХ ПОСЛУГ» (i.Gov.org.ua), «ДІЯ» (diia.gov.ua),

        Вибір  типу  закладу (підприємства) ресторанного господарства здійснюється суб'єктом господарювання самостійно. Вимоги, що пред’являються до виробничих, торговельних та побутових приміщень закладів (підприємств) ресторанного господарства, обладнання, інвентарю, переліку послуг, технологічних режимів виробництва продукції, встановлюються законодавством України.

         Найперше в питаннях вибору приміщення для кафе необхідно звернути  увагу  на наявність спеціалізованого приміщення побудованого  відповідно з Державними  будівельними нормами В.2.2-25:2009 «Будинки і споруди. Підприємства харчування(заклади ресторанного господарства)», зі змінами, унесеними наказом Мінрегіонбуду України від 14.06.2018 №141. Недотримання установлених будівельних вимог в подальшому може призвести до припинення роботи закладу ресторанного господарства з нанесенням господарській діяльності значних фінансових збитків.

  Вимоги до організації роботи та діяльності закладів ресторанного господарства визначені наказом Міністерства економіки та з питань європейської інтеграції України від 24.07.2002 №219 «Про затвердження Правил роботи закладів (підприємств) ресторанного господарства».

Звертаємо Вашу увагу, що відповідно до Постанови Кабінету Міністрів України від 11 березня 2020 року №211 «Про запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2», зі змінами, на час карантинних заходів заборонено роботу суб’єктів господарювання, яка передбачає приймання відвідувачів закладів громадського харчування (ресторанів, кафе тощо),   крім  діяльності з надання послуг з громадського харчування із застосуванням адресної доставки замовлень за умови забезпечення відповідного персоналу засобами індивідуального захисту, а також дотримання відповідних санітарних та протиепідемічних заходів.

       

З повагою начальник                                                                    Ірина Рижкова

 

Майя Борисенко (0564) 92 13 76



зміна статуса
Олешко Наталія Олегівна  → Надано інформацію  27 квітня 2020 р. 16:30

Надано інформацію