Банк бізнес ідей

Бізнес розпочинається з бізнес–ідеї. Вибір бізнес–ідеї – це один з найважливіших етапів у створенні власної справи. На етапі вибору бізнес–ідеї слід дуже ретельно проаналізувати свої бажання, вміння, дії та можливості, щоб не припуститись помилки від початку. У даному розділі стартапи мають можливість пошуку та реалізації бізнес–ідей, здобуття досвіду та знань, розвитку власного бізнесу, налагодження ділових контактів з одарованими представниками студентської молоді міста – учасниками конкурсу «Бізнес–план» та Інститутом розвитку міста Кривого Рогу. Для пошуку інвесторів ви зможете тут розмістити власні бізнес–ідеї. Якщо Ви прийняли для себе рішення – починайте діяти!


Всього бізнес-ідей: 47

По категоріям:

Центр сучасного мистецтва

Центр сучасного мистецтва
Автор

КП «Інститут розвитку міста Кривого Рогу» Криворізької міської ради

Мета

Мета проекту:

  • розвиток інфраструктури з надання соціальних послуг, забезпечення отримання медичної допомоги, відпочинку, проживання літнім особам;
  • створення нових робочих місць;
  • одержання доходу суб`єктом господарювання.
Категорія Послуги
Рік 2013
завантажити презентацію
Формат: PDF Розмір: 3.06 MB

Створення тепличного господарства у місті Кривому Розі

Створення тепличного господарства у місті Кривому Розі
Автор КП «Інститут розвитку міста Кривого Рогу» Криворізької міської ради
Мета Створення промислового тепличного господарства (захищений ґрунт) з вирощування овочів (огірків, помідорів) у місті Кривому Розі (Дніпропетровська область) на площі 1 га
Категорія Виробництво
Рік 2013
завантажити презентацію
Формат: PDF Розмір: 1.8 MB

Кафе солодощів "Cioccolato"

Кафе солодощів "Cioccolato"
Автор

Тодорова Дарина, студентка

Мета

Бізнес присвячений відкриттю нового кафе–кондитерської у місті Кривому Розі в Жовтневому районі. Кафе створюється з метою задоволення потреб клієнтів з максимальною увагою до нього та пропонуючи якісні вироби зі доступною ціною, також проводить різноманітні дитячі свята під замовлення.

Категорія Ресторанне господарство
Рік 2013
завантажити презентацію
Формат: PDF Розмір: 9.1 MB

Ветеринарна поліклініка "ВЕРНА"

Ветеринарна поліклініка "ВЕРНА"
Автор

Звягінцева Євгенія Валеріївна, студентка
Державного вищого навчального закладу Криворізького національного університету

Мета

Активно розвивати ветеринарний бізнес у м. Кривий Ріг. Задовольнити, зростаючі, потреби власників тварин шляхом зменшення черг та підвищення якості обслуговування.

Категорія Охорона здоров’я та соціальний захист
Рік 2012
завантажити презентацію
Формат: PDF Розмір: 2.93 MB

Створення та виробництво труб з фіброамінопласту

Створення та виробництво труб з фіброамінопласту
Автор Перемикіна Жанна, студентка
Державного вищого навчального закладу Криворізького національного університету
Мета Створення підприємтсва у межах міста Кривий Ріг на териоторії одного із гірничозбагачувальних комбінатів. Близьке географічне розташування dиробництва дозволить скоротити транспортні витрати, а також налагодити ділове взаємовигідне cпівробітництво.
Категорія Виробництво
Рік 2012
завантажити презентацію
Формат: PDF Розмір: 938.36 KB

Створення підприємства з надання послуг по утепленню й облицюванню фасадів будинків

Створення підприємства з надання послуг по утепленню й облицюванню фасадів будинків
Автор

Жукова Ліана Ігоревна, студентка
Криворізького економічного інституту державного вищого навчального закладу Криворізького Національного університету;

Мета

Мета проекту:

  • надання високоякісних послуг з утеплення та облицювання фасадів будинків задля енергозбереження та створення комфортних умов проживання мешканців міста Кривого Рогу; створення нових робочих місць;
  • одержання доходу суб`єктом господарювання.
Категорія Послуги
Рік 2013
завантажити презентацію
Формат: PDF Розмір: 2.13 MB

Створення будинку-інтернату для людей похилого віку

Створення будинку-інтернату для людей похилого віку
Автор

Кузіна Єлизавета Олексіївна, студентка
Гірничоелектромеханічного технікуму державного вищого навчального закладу “Криворізький національний університет”

Мета

Побудувати у Кривому Розі сучасний функціональний інноваційний культурний Центр з широкою сферою компетенцій, який стимулюватиме практики поширення та розвитку у місті сучасних мистецтв і стане базою для проведення виставок, семінарів, презентацій, інсталяцій, арт – перформансів міжнародного рівня, а також надаватиме освітньо–мистецькі послуги й технічну підтримку у процесі організації культурних заходів.

Категорія Охорона здоров’я та соціальний захист
Рік 2013
завантажити презентацію
Формат: PDF Розмір: 9.25 MB

Створення туристичної фірми “Аеліта”

Створення туристичної фірми “Аеліта”
Автор

Невінчана Любов Валеріївна, студентка
Криворізького коксохімічного технікуму Національної металургійної академії України

Мета

Мета проекту:

  • надання якісних послуг в сфері туризму і відпочинку;
  • популяризація Кривого Рогу – міста промислового туризму;
  • створення нових робочих місць;
  • одержання доходу суб`єктом господарювання
Категорія Туризм
Рік 2013
завантажити презентацію
Формат: PDF Розмір: 4.35 MB

Створення підприємства з виробництва металочерепиці ТОВ «ДоброБуд»

Створення підприємства з виробництва металочерепиці ТОВ «ДоброБуд»
Автор Каліновський Олександр
Мета створення підприємства з виробництва металочерепиці
Категорія Виробництво
Рік 2014
завантажити презентацію
Формат: PDF Розмір: 251.34 KB

Створення приватного підприємства з виробництва люстр із деревини «Іллія»

Створення приватного підприємства з виробництва люстр із деревини «Іллія»
Автор Коваленко Ірина, студентка
Мета створення підприємства з виробництва люстр з деревини; одержання доходу суб"єктом господарювання
Категорія Виробництво
Рік 2014
завантажити презентацію
Формат: PDF Розмір: 555.04 KB

Залучення інвестицій у виробництво

Залучення інвестицій у виробництво
Автор Бебко Інна Володимирівна, студентка КЕІ ДВНЗ «КНУ»
Мета залучення інвестицій у виробництво; одержання доходу субєктом господарювання
Категорія Виробництво
Рік 2014
завантажити презентацію
Формат: PDF Розмір: 1.75 MB

Бізнес плану ТОВ "КАШКА"

Бізнес плану ТОВ "КАШКА"
Автор Гриценко К.В., студентка
Мета виробництво безпечних та корисних безмолочних каш для дітей віком до 3 років; одержання доходу субєктом господарювання
Категорія Виробництво
Рік 2014
завантажити презентацію
Формат: PDF Розмір: 728.85 KB

Створення підприємства з переробки пластикових відходів ПрАТ «Еко Пласт»

Створення підприємства з переробки пластикових відходів ПрАТ «Еко Пласт»
Автор Головань Оксана, студентка
Мета створення підприємства з переробки пластикових відходів; одержання доходу суб"єктом господарювання
Категорія Виробництво
Рік 2014
завантажити презентацію
Формат: PDF Розмір: 1.12 MB

Віддінговий бізнес

Віддінговий бізнес
Автор

Управління розвитку підприємництва виконкому міської ради

 

 

 

Мета

Автомат «Ваги, що розмовляють» призначений для вимірювання ваги людини в автономному режимі (без оператора). Автомат сам запрошує виміряти свою вагу, після вимірювання озвучує результат і відображає його на цифровому табло. Є можливість обладнати автомат житонами/монетоприймачем, а також запрограмувати роботу автомата на будь-якій мові. Надійність, швидкість вимірювання, звукове супроводження.Пропускна здатність апарату 300 вимірювань в день. Технічні характеристики:- електроживлення - 220-240 в, 50 гц;- споживний струм - 0,25 А;- споживана потужність - 20 вт;- довжина – 120 см.- ширина – 30*12 см- вага – 12 кг.

Категорія Послуги
Рік 2015
завантажити презентацію
Формат: PDF Розмір: 70.15 KB

Центр дитячого розвитку "BabyCenter"

Автор

Гребенюк Анна Олександрівна

Мета

Основна мета діяльності центру є здобуття дошкольної освіти у напрямах морального, фізичного, інтелектуального і творчого розвитку дитини від року до семи років

Категорія Послуги
Рік 2016

Мережа автостоянок ТОВ "АвтоСтоп"

Автор

Лашкевич К.О. 

Карпова І.С.

Мета

Метою створення фірми є задоволення потреби власника в збереженні транспортних засобів на транспортній автостоянці. 

Категорія Послуги
Рік 2015

Будівництво, введення в експлуатацію та організація надання послуг літнім розважальним комплексом "Токівка"

Будівництво, введення в експлуатацію та організація надання послуг літнім розважальним комплексом "Токівка"
Автор

Кририлюк Інна Валеріївна

Мета

Сприяння розвитку сільського зеленого туризму (агротуризм, відпочинковий,екотуризм) в с.Токівське Апостолівського району, Дніпропетровської області на березі Камянки та Камянського каньону.  

Категорія Туризм
Рік 2015

Організація виробництва столів "Смар-стол" з підйомним механізмом

Організація виробництва столів "Смар-стол" з підйомним механізмом
Автор

Колісниченко Олександр Юрійович

Мета

Створення столів з підйомним механізмом широкого асортименту для потреб побутового і виробничого застосування із низькою собівартістю виробництва.

Категорія Виробництво
Рік 2016

Виробнича діяльність ПП "Violet Gardien"

Виробнича діяльність ПП "Violet Gardien"
Автор

Кононенко Дар`я Едуардівна

Бурлаченко Ірина Сергіївна

Мета

Задоволення попиту споживачів на кімнатні квіти (фіалки) та отримання прибутку

Категорія Виробництво
Рік 2016

Молодіжна газета "Інтернет для тих хто в танці"

Автор

Удовенко Валерій Олександрович

Турило Анатолій Анатолійович

Романченко Ростислав Валерійович

Мета

Сформувати трафік в інтернеті серед молодіжних підприємців м.Кривого Рогу, що буде сприяти росту Криворізьких товарів на українському та світовому ринку

Категорія Послуги
Рік 2016

Ферма страусів "Страус-парк"

Автор

Ільюшко Ганна Петрівна

Мета

Розведення чорних африканських страусів та страусів Ему для подальшого продажу та розведення популяції з метою задоволення споживацьких потреб населення.

Категорія Виробництво
Рік 2016

Відкриття молодіжного кафе

Відкриття молодіжного кафе
Автор

Власенко Дарія Олександрівна, студентка Державного професійно-технічного навчального закладу «Криворізький центр професійної освіти робітничих кадрів торгівлі та ресторанного сервісу»

Мета

Відкриття об’єкта бізнесу середньої цінової категорії з європейською кухнею на 50 посадкових місць 

Категорія Ресторанне господарство
Рік 2017

Відкриття Інтернет магазину спортивного харчування

Відкриття Інтернет магазину спортивного харчування
Автор

Безсмольна Олена Ігорівна, студентка ДВНЗ «Криворізький національний університет»

Мета

Реалізація  групи харчових продуктів, що випускається переважно для людей, що ведуть активний спосіб життя та займаються спортом

Категорія Охорона здоров’я та соціальний захист
Рік 2017

Агентство з організації свят «PARADISE»

Агентство з організації свят «PARADISE»
Автор

Галавай Анна Олександрівна, студентка ДВНЗ «Криворізький національний університет»

Мета

Створення агентства з організації свят, що спеціалізується на широкому спектрі послуг: від організації дитячого свята до проведення великомасштабного заходу

Категорія Послуги
Рік 2017

Створення підприємства з виробництва паперового одноразового посуду ТОВ «Greencup»

Створення підприємства з виробництва паперового одноразового посуду ТОВ «Greencup»
Автор

Чаусов Олександр Васильович, студент Криворізького економічного інституту ДВНЗ «Київський національний економічний університет ім.В.Гетьмана»

Мета

Виробництво та продаж  екологічного одноразового посуду для задоволення потреб вендінгових мереж, закладів швидкого харчування та пересічних громадян

Категорія Виробництво
Рік 2017

Організація спеціалізованого садового товариства по вирощуванню органічних фруктів «Вишневий сад»

Організація спеціалізованого садового товариства по вирощуванню органічних фруктів «Вишневий сад»
Автор

Іленко Владислав Ігорович, магістрант ДВНЗ «Криворізький національний університет»

Мета

Вирощування фруктів в умовах, максимально наближених до органічних; порівняно низька собівартість виробництва, більш висока корисність для організму; поступовий вихід на ринки ближнього зарубіжжя.

Категорія Виробництво
Рік 2017
завантажити презентацію
Формат: PDF Розмір: 827.96 KB

Створення соціально-психологічного центру підтримки і реабілітації дітей з вадами розвитку «Крок у майбутнє»

Створення соціально-психологічного центру підтримки і реабілітації дітей з вадами розвитку «Крок у майбутнє»
Автор

Жанковський Владислав Олександрович, студент Криворізького коледжу Національної металургійної академії України

Мета

Надання всебічної психологічної та соціальної допомоги і підтримки майбутнім батькам та сім’ям, в яких виховуються особливі діти від народження до 18 років: індивідуальні консультації, проведення групових та інтерактивних бесід, психодіагностика, корекційно-розвивальна та корекційно-відновлювальна робота, проведення соціально-психологічних тренінгів для подальшої адаптації у суспільстві, гідного, щасливого і повноцінного життя.

Категорія Охорона здоров’я та соціальний захист
Рік 2017
завантажити презентацію
Формат: PDF Розмір: 1.01 MB

Створення підприємства з виробництва форм для лиття штучного каменю та тротуарної плитки ТОВ «Astone»

Створення підприємства з виробництва форм для лиття штучного каменю та тротуарної плитки ТОВ «Astone»
Автор

Ширков Ігор Володимирович, студент Криворізького економічний інституту ДВНЗ «Київський національний економічний університет ім.В.Гетьмана»

Мета

Виробництво високоякісних екологічних матеріалів фінішної обробки приміщень та різних фасадів для задоволення попиту вітчизняних побутових, виробничих, будівельно-ремонтних потреб, а в перспективі і потреб зарубіжних споживачів.

Категорія Виробництво
Рік 2017

Організація підприємницької діяльності з надання фото послуг

Організація підприємницької діяльності з надання фото послуг
Автор

Шестак Наталія Леонідівна, викладач Криворізького професійного гірничо-металургійного ліцею

Мета

Задоволення потреб населення якісними фото послугами (передвесільна та весільна  зйомка, зйомка «Lovestory», майбутніх батьків, дітей від народження, художня фотозйомка)

Категорія Послуги
Рік 2017

Парк відпочинку та спорту «Зарічний»

Парк відпочинку та спорту «Зарічний»
Автор

Савонік Наталія Леонідівна, Дубенчак Анастасія Андріївна, студентки ДВНЗ «Криворізький національний університет»

Мета

Створення затишного місця, інфраструктури з надання соціальних послуг, забезпечення отримання відпочинку, запровадження здорового образу життя, де можна було б відпочивати дружньою компанією, сім’єю або знайти час на себе і погортати цікаву книгу за чашкою улюбленої кави

Категорія Послуги
Рік 2017

Екологічний вендінг

Екологічний вендінг
Автор

Товстуха Юлія Олександрівна, фахівець ДВНЗ «Криворізький національний університет»

Мета

Встановлюючи фандомати в криворізьких супермаркетах та окремих торгових точках можна вирішити декілька проблем:

-         екологічних: зменшення обсягу відходів з пластику та алюмінію,

-         соціальних: формування свідомого ставлення населення до відходів на основі матеріального заохочення,

-         санітарно-епідеміологічних: застосування цивілізованого чистого способу збору воринної (поворотної) тари на відміну від існуючого способу, здійснюваного «гаражними підприємцями»,

-         економічних: забезпечення додатковим доходом громадян за збирання й здавання алюмінієвих банок та ПЕТ-пляшок, створення нових робочих місць, розвиток підприємництва тощо.

Категорія Послуги
Рік 2017
завантажити презентацію
Формат: PDF Розмір: 686.69 KB

Впровадження біогазової установки для комплексу підприємств

Впровадження біогазової установки для комплексу підприємств
Автор

Бугаєнко Олександра Віталіївна, Донецький національний університет економіки і торгівлі ім.Михайла Туган-Барановського

Мета

Для ПАТ «Криворізький турбінний завод «Констар» та ПрАТ «Криворізький міськмолокозавод №1» пропонується створення енергетичного кооперативу обслуговуючого типу в с.Вільне, тим самим забезпечуючи його  тепловою енергією, отриманою при спалюванні біопалива (використання енергетичних рослин).

Категорія Послуги
Рік 2017

Створення підприємства з виробництва дитячого одягу

Створення підприємства з виробництва дитячого одягу
Автор

Качайло Ганна Дмитрівна, Роменська Катерина Романівна, Криворізький економічний інституту ДВНЗ «Київський національний економічний університет ім.В.Гетьмана»

Мета

Обґрунтування економічної доцільності створення підприємства із виробництва дитячого одягу для залучення коштів потенційних інвесторів

Категорія Виробництво
Рік 2017

Створення підприємства з виробництва косметичної продукції на основі каолінової глини

Створення підприємства з виробництва косметичної продукції на основі каолінової глини
Автор

Король Наталія Олександрівна, магістрант Криворізького економічного інституту ДВНЗ «Київський національний економічний університет ім.В.Гетьмана»

Мета

Виробництво високоякісної косметичної продукції для догляду за шкірою тіла, обличчя та рук на основі збагаченої каолінової глини, а також для задоволення потреб підприємств збагаченою косметичною глиною для виготовлення  парфумерно-косметичної продукції

Категорія Виробництво
Рік 2017
завантажити презентацію
Формат: PDF Розмір: 1.69 MB

Психологічний центр дослідження та просвітлення населення, впровадження невербальних комунікацій у діловому та повсякденному спілкуванні "Внутрішні мотивації"

Психологічний центр дослідження та просвітлення населення, впровадження невербальних комунікацій у діловому та повсякденному спілкуванні  "Внутрішні мотивації"
Автор

Мазура Василь Васильович, студент Криворізького коледжу Національної металургійної академії України 

Мета

створити опттимальні умови для психологічного аналізу, системну модель підтримки та професійної допомоги менеджерам по роботі із персоналом, роботодавцям, майбутнім працівникам, студентам, центральним органам виконавчої влади та іншим верствам населення, всебічно допомагати населенню використовуючи знання невербальних комунікацій 

Категорія Охорона здоров’я та соціальний захист
Рік 2018

Створення інноваційного візочка "Cart assistant"

Створення інноваційного візочка "Cart assistant"
Автор

Бережецька Яна Геннадіївна, студентка Криворізького національного університету

Мета

Допомога людям з обмеженими можливостями, а саме людям, які мають вади з порушенням зору. Якщо супермаркети облаштують  деякі візочки спеціальними навігаційними системами, які будуть допомагати людям пересуватися  по відділах магазину, тоді більшість людей похилого віку  матимуть змогу без зайвої допомоги вільно пересуватися по магазину. В навігаційному візочку буде запрограмована карта усіх відділів та найменування асортименту товарів, що поліпшить людині з вадами зору орієнтуватися де знаходяться необхідні товари.

Категорія Послуги
Рік 2018

Shopping-гід газета "СКРИНЯ" для рядових покупців

Shopping-гід газета "СКРИНЯ" для рядових покупців
Автор

Вельган Олександра Віталіївна, студентка Криворізького технічного коледжу Національної металургійної академії України

Мета

Періодичне друковане видання покликано відповідати на запитання "Де купувати? - газета для тих, хто купує у роздріб досить дорогий товар. Придбавши газету й рухаючись по довгих рядах виставочних зразків різної техніки можна визначити потрібну модель, заодно порівнюючи ціни з сусіднім торговим центром.

Категорія Послуги
Рік 2018

Квест - клуб уявної реальності

Квест - клуб уявної реальності
Автор

Іванченко Анастасія Артемівна, студентка Індустріального коледжу ДВНЗ "Криворізький національний університет" 

Мета

Відкриття в м.Кривому Розі квесту в форматі "уявної реальності" для реалізації спектра послуг у сфері культурно-розважального дозвілля клієнтів.

Категорія Послуги
Рік 2018

Товариство з обмеженою відповідальністю "Гітара плюс". Реалізація музичних інструментів та супутніх товарів.

Товариство з обмеженою відповідальністю  "Гітара плюс". Реалізація музичних інструментів та супутніх товарів.
Автор

Лобода Олена Сергіївна, студентка Індустріального коледжу ДВНЗ "Криворізький національний університет" 

Мета

Змоделювати систему управління майбутнім бізнесом, залучення зовнішнього капіталу, необхідного для відкриття підприємства.

Категорія Послуги
Рік 2018

Інноваційні методи та модернізація енергозбереження житлово-комунального комплексу на базі ТОВ "Warm House"

Інноваційні методи та модернізація енергозбереження житлово-комунального комплексу на базі ТОВ "Warm House"
Автор

Бондаренко Ксенія Валеріївна, студентка Криворізького національного університету

Мета

Надання мешканцям міста послуг з теплоізоляції будівель (утеплення фасадів, приміщень зсередини), а також надання супутніх послуг.

Категорія Послуги
Рік 2018

Студія сучасного танцю "Му life - my style"

Студія сучасного танцю "Му life - my style"
Автор

Іванова Анжеліка Андріївна, студентка Криворізького національного університету

Мета

Визначити вплив занять танцями на загальний розвиток дітей: познайомитись з історією виникнення танців та їх видами, літературою про користь танцю в житті людини; узагальнення інформації про вплив танців на успішність і здоров'я дітей; представити свій досвід занять танцями.

Категорія Виробництво
Рік 2018

Створення тваринницького комплексу по вирощуванню та відгодівлі свиней

Створення тваринницького комплексу по вирощуванню та відгодівлі свиней
Автор

Дон Андрій Андрійович, студент Криворізького економічного інституту ДВНЗ "Київський національний економічний університет імені Вадима Гетьмана" 

Мета

Створення і організація сучасної свиноферми продуктивністю 30 тис.голів в Широківському районі Дніпропетровської області, задоволення попиту населення на пропоновану продукцію, створення передумов для розвитку суміжних галузей аграрно-промислового комплексу.

Категорія Виробництво
Рік 2018

Розробка підприємства з надання транспортних послуг "Irenсервіс"

Розробка підприємства з надання транспортних послуг "Irenсервіс"
Автор

Руденко Ірина Василівна, Колесник Інна Сергіївна, студентки Криворізького економічного інституту ДВНЗ "Київський національний економічний університет імені Вадима Гетьмана"

Мета

Організація виробництва з наданням наступних послуг (технічне обслуговування, діагностика та ремонт двигунів та кпп, шиномонтаж, тюнінг, заміна масла, діагностика та ремонт ходової, ремонт електрообладнання, установка ксенона та сигналізації тощо)

Категорія Послуги
Рік 2018

Запровадження підприємства - цеху "Студент" на базі майстерень Гірничо-електромеханічного коледжу ДВНЗ "Криворізький національний університет"

Запровадження підприємства - цеху "Студент" на базі майстерень Гірничо-електромеханічного коледжу ДВНЗ "Криворізький національний університет"
Автор

Мурадова Карина Аліжонівна,  студентка Гірничо-електромеханічного коледжу ДВНЗ "Криворізький національний університет"

Мета

Виробництво продукції  для забезпечення новими меблями класні кімнати та студентські кімнати Гірничо-електромеханічного коледжу ДВНЗ "Криворізький національний університет", а також приміщення інших державних навчальних закладів (школи, коледжи, технікуми, дошкільні заклади), які знаходяться на території міста Кривого Рогу та за його межами 

Категорія Виробництво
Рік 2018

Створення салону-тату "КАТ"

Створення салону-тату "КАТ"
Автор

Федусов Микола Віталійович, студент Індустріального коледжу ДВНЗ "Криворізький національний університет"

Мета

Створення тату-салону в Тернівському районі м.Кривого Рогу, головною перевагою якого є мінімальна конкуренція в наданні послуг у північному районі міста.

Категорія Послуги
Рік 2018

Розробка бізнес-плану закладу ресторанного господарства "Аліша"

Розробка бізнес-плану закладу ресторанного господарства "Аліша"
Автор

Фортуна Аліна Євгенівна, студентка ДВНЗ "Криворізький державний педагогічний університет"

Мета

Продукція та послуги, які пропонуються споживачам, певною мірою є класичними і відповідають кращим традиціям європейського громадського харчування.

Категорія Ресторанне господарство
Рік 2018

Креативний центр розвитку та навчання "CreativeLand"

Креативний центр розвитку та навчання "CreativeLand"
Автор

Савонік Наталія Леонідівна, студентка Криворізького національного університету

Мета

Особистісно-орієнтований підхід до кожної дитини, виявити зацікавленість  та змотивувати підлітка заволодіти певними знаннями, уміннями та навичками, як можуть знадобитися при обранні спеціальності після закінчення школи. 

Категорія Послуги
Рік 2018

Продуктовий візок - радник по покупках

Продуктовий візок - радник по покупках

Поки технологічні продуктові візки ще з'являються в магазинах в тестовому форматі, але нова реальність з розумними візками, подібними Smart Cart, все ближче. Чергова спроба поліпшити продаж товарів за допомогою візка-радника зроблена в торговому центрі Pao de Acucar(м. Сан-Паулу, Бразилія). Оснащений планшетним комп'ютером візок повідомляє покупця про кулінарну сумісність продуктів, ділиться рецептами і підказує, на якій полиці знайти бракуючі інгредієнти.

Розумні візки Recipe Cart запустила до супермаркету Unilever, компанія-виробник майонезів і соусів Hellmann's і багато чого ще. Місячна пробна акція була покликана нагадати покупцям про принади майонезу і різноманіття способів його вживання.

При розміщенні банки майонезу в розумний візок Recipe Cart активується система орієнтації візка в супермаркеті, грунтована на NFC- мітках. Через вбудований планшетник візок починає давати поради і рецепти їжі, зробленої з майонезу Hellmann's і продуктів з навколишніх полиць. Наприклад, при проході повз полиці з овочами пропонуються салати, в рибному відділі покупець дізнається про способи запікання риби в майонезі і так далі.

Відео на екрані візка повинне збудити апетит і ненав'язливо підштовхнути клієнта до купівлі "правильної" їжі. А розміщені в магазині NFC- мітки через комп'ютер візка підкажуть покупцеві, де знаходяться бракуючі компоненти блюд по рецептах візка-радника Recipe Cart

Марат Агеев, країна: Бразилія
Джерело: http://coolidea.ru

Хмарний провайдер - постачальник тепла

Хмарні технології, де видалений провайдер надає компаніям-замовникам ресурси своїх серверів для роботи веб-застосувань, обчислень і так далі, набирають популярність і притягують гроші IT- галузі. Тут вже є конкуренція, в якій має шанси досягти успіху німецький гібрид IT- компанії і постачальника комунальних послуг. Компанія AOTERRA планує побудувати мережу серверів, що утворюють розподілений по країні обчислювальний центр. Понизити вартість хмарного сервісу засновники проекту мають намір виключивши відчутні витрати на охолодження серверів. Тепло, що виділяється при їх роботі, піде на користь хазяям нерухомості, що надали місце для комп'ютерів розподіленого дата-центра.

Приватний домовласник або компанія можуть розмістити у своєму приміщенні зі швидким інтернетом сервер AOTERRA і устаткування, що відводить надлишки тепла у будинкову мережу опалювання і гарячого водопостачання. Безкоштовно отримуючи тепло від сервера після установки, хазяїн будинку економитиме на оплаті комунальних послуг. Цифри економії не називаються, але, судячи з призначеної домовласникам ціни за установку сервера-обігрівача в 12 тис. євро і по інтересу населення, економія буде приємна і швидко окупить ці витрати.

Основний бізнес AOTERRA, все ж, це надання хмарних сервісів. Завдяки еко-відповідальному рішенню з утилізацією тепла і економії електрики на кондиціонування, компанія заявляє про намір робити хмарні обчислення більше екологічно чистими, діючи в тренді західної економіки.

AOTERRA представила свій стартап на німецькому краудфаундинговому порталі Seedmatch і за півмісяця до закінчення збору грошей вже зібрала 800 тисяч євро приватних інвестицій при спочатку очікуваних 100 тисячах.

Марат Агеев, країна: Німеччина
Джерело: http://coolidea.ru

Освіжувач-кондиціонер для велосипедистів

Освіжувач-кондиціонер для велосипедистів

Велосипед добрий для активного життя і відходу від автомобільних пробок своєю простотою, малою вагою, задоволенням від катання і користю для здоров'я. Нажаль, у нього немає салону, куди можна сховатися від бризок і опадів, зігрітися в холод і охолодитися на жарі. Але фанати велосипеда не падають духом. Двоє велобайкерів з Ізраїлю, наприклад, придумали зручний велоосвіжувач Q - Fog, замінюючий кондиціонер автомобіля у літню спеку.

Q - Fog - це розпилювач води, подібний тим, що використовують для обприскування рослин. При натисненні пальцем на важіль він викидає на їздця порцію приємно охолоджувальних водяних бризок. Розбризкувач можна різними способами закріпити на кермі велосипеда, щоб натискати на нього при їзді зручним пальцем будь-якої руки. Голівка Q - Fog обертається на всі боки і дозволяє зволожувати різні місця, що вимагають прохолоди. Пластикова ємність з водою об'ємом 100 мл (чого вистачить на пару годин їзди по жарі) кріпиться під кермом. Творці повідомляють, що при катанні на велосипеді в літню спеку декілька натиснень на Q - Fog через кожні 10 хвилин створюють ефект невеликого дощика, а потім, випаровуючись, вода охолоджує розжарений організм велосипедиста.

Вже маючи працездатний освіжувач для велосипеда, автори представили Q - Fog на краудфаундинговому порталі Indiegogo, сподіваючись упізнати відношення велонароду до ідеї велоосвіжувача і зібрати грошей для запуску масового виробництва. Якщо у кінці липня 2013 хмарне фінансування покаже добрі результати, то наступним завданням для проекту стануть домовленості з дистриб'юторами для продажів водяного освіжувача-кондиціонера в різних частинах світу.

Марат Агеев, країна: Ізраїль
Джерело: http://coolidea.ru

Мультисенсорний ресторан

Мультисенсорний ресторан

Ресторатори традиційно заклопотані пошуком кращого місця для свого закладу, ефектними інтер'єрами, вражаючим меню і іншими задоволеннями для клієнтів. Зберігши вишуканість і креатив меню, в іншому засновники Ultraviolet(Шанхай, Китай) зробили ресторан експериментальним. Місце розташування цього закладу громадського харчування ховається від народу, для візиту потрібна передоплата, а головна "фішка" ресторану - це незабутній досвід приймання їжі. Гостей чекає технологічний атракціон, що впливає на усі органи чуття одночасно.

Адреса камерного ресторану з аскетичним на перший погляд інтер'єром і єдиним столом на 10 персон вказується, як «десь в Шанхаї». Клієнтам слід погоджувати бажаний час відвідин з наявністю вільних місць, підтвердити свій намір грошовим завдатком і прибути в зазначений термін до місця збору учасників вечора. Звідти гості будуть доставлені в ресторан, захований на напівзруйнованій фабриці.

Клієнтів Ultraviolet чекає один з 20-ти сценаріїв незвичайної вечері в дивному місці, де смак авангардистських блюд від шеф-кухаря Поля Парэ(Paul Pairet) розкриватиметься в атмосфері віртуального простору. У атракціоні окрім їжі задіяні динамічні проекції і відео на поверхнях залу, що переносять в інші місця і світи; справжній вітер, хоча і штучного походження; звуки і музика з десятків динаміків; кольорове і, звичайно, ультрафіолетове освітлення, що зрежисоване, а також запахи, що спеціально подаються. Спочатку устаткування сховане за білими стінами і стелею і управляється з окремого приміщення. Всього над задоволенням клієнтів працюють 25 співробітників мультисенсорного ресторану, тобто на кожного клієнта доводиться 2,5 людини.

Вартість вечері в ресторані Ultraviolet - від $300 і вище, що немало навіть для небідного Шанхаю, але ж клієнтам обіцяний унікальний і незабутній досвід.

Марат Агеев, країна: Китай
Джерело: http://coolidea.ru

Устаткування для малого бізнесу

Устаткування для малого бізнесу

Будь-яка бізнес ідея може бути втілена в життя, якщо ви тільки докладете до цього зусилля. Тим більше вам знадобляться сили і терпіння, якщо ви захочете зайнятися копчениною. Це дуже складний бізнес, і вам доведеться прикласти багато сил і часу, щоб добитися добрих результатів.

За споживчі властивості вам боятися не слід.

Копченина завжди має попит. Знаходиться ще багато бажають посмакувати ними. Так що можна сміливо братися за цю "смачну" ідею для бізнесу. Вона завжди була і буде актуальна, тим більше що компаній, які можуть запропонувати дійсно якісну продукцію, дуже мало. Тому, у вас є не маленький шанс утілити в життя цю ідею. Причому, заробити на цьому не маленькі гроші. Адже покупці віддають перевагу не лише копченому м'ясу, але і копченій рибі.

Звичайно, є і інші копчені продукти. Риба, м'ясо, гриби, сир, сало - це усе копченина. І повірте, знайдеться немало любителів їх. От як раз для них ми і намагатимемося налагодити виробництво і почати випускати самостійно, на радість усім любителям, копчені продукти.

Бізнес ідея - копчення риби, м'яса, сала дуже актуальна. Реалізувати це усе можна двома способами. Перший це - оптова закупівля. Можна знайти оптовиків, закупити у них копченину і почати продавати. Але оскільки якість у всіх не дуже, краще таким не займатися. Тим більше працювати на когось, або бути від когось залежними - це не наш варіант. Ми розробляємо бізнес-план самостійного копчення і подальшої реалізації.

Отже, ми вибрали другий варіант.

Першим завданням стане пошук приміщення. Оскільки будь-якому бізнесу, потрібне місце. Якщо ви живете в приватному будинку, то проблема відпадає сама собою. Адже у дворі частки будинку багато вільного місця, і вам буде де "розгулятися". В крайньому випадку, можна зробити невелику і недорогу прибудову. Але, у своєму домі робити все простіше. Але якщо ви мешканець квартири - вам доведеться узяти в оренду якесь приміщення. Природно, що в квартирі займатися таким видом діяльності заборонено, тим більше спеціальне устаткування вимагає місця, а в звичайній квартирі його не багато.

Коли ви розібралися з приміщенням, переходимо до устаткування. Для того, щоб бізнес ідея - копчення риби, м'яса, сала, була втілена в життя, вам необхідно придбати електричну коптильню. Вона стане для вас ідеальним початком. Її ціна в середньому 1000 доларів. Буває і дорожче звичайно, але, оскільки ви ще дилетант, вам добре працюватиме і з такою. Розпочніть з неї, а там далі дивитеся самі, чи варто купувати дорожче. Звичайно, якщо у вас все вийде, і виробництво збільшиться, то купити електричну коптильню, яка буде дорожча, вам припаде. А доки, задовольняйтеся цією. Спочатку спробуйте розширити свій бізнес так, а потім вже вирішуйте.

Далі вам доведеться потурбуватися про продукти. Радимо вам знайти постачальника, який зможе запропонувати вам ті продукти, які ви зможете коптити. Вибирайте товар, на який є попит. Скажімо так, який зараз максимально затребуваний. З пошуком компанії, яка поставляє продукти, у вас проблем не повинно бути. Адже їх не так вже мало, але якщо розділити їх за якістю, то виявляється що їх не дуже-то і багато. У будь-якому випадку ви повинні почати пошук. Головне, не кидайтеся на першу компанію, що попалася, завжди переглядайте і інші варіанти. Як не дивно, багато "лінивців" знайшовши одну компанію, відразу починають працювати тільки з нею. Не поступайте так. Завжди є вигідніші умови, тому постарайтеся переступити через свою лінь, і знайти їх.

Звичайно, є і інші копчені продукти. Риба, м'ясо, гриби, сир, сало - це усе копченина. І повірте, знайдеться немало любителів їх. От як раз для них ми і намагатимемося налагодити виробництво і почати випускати самостійно, на радість усім любителям, копчені продукти.

Також стежте за ціновою політикою. Порівнюйте ціну і якість продуктів. Ніколи не беріть несвіжі продукти. Попри те, що ви все одно їх коптитимете, якщо вони зіпсовані, то це відразу відчується. І як розумієте, після такого, вам навряд чи хтось довірятиме. А якщо пропаде довіра до товару, замовники просто відмовляться від ваших послуг. І там де ви могли запрацювати, це зробить хтось інший, чесніший виробник, який подумав про якість своєї продукції.

Далі реалізація продуктів. Тут можна поступити двома варіантами. Ви можете орендувати собі точку на ринку або десь ще. Тоді ви самі продаватимете свою продукцію, і контролюватимете її попит. Також зможете дізнатися багато нового про ринок і його продукцію. Або ж стати постачальником. Свою продукцію ви можете запропонувати приватним підприємцям, кафе, супермаркетам, кафе або ресторанам. Копченина скрізь затребувана. Головне стежити за якістю і ціновою політикою ваших продуктів. Все-таки, наприклад магазини захочуть теж щось запрацювати, продаючи вашу продукцію. Тому, чим дешевше ваша продукція, тим у вас більше шансів її реалізувати.

Джерело: http://www.bizidei.ru

Бізнес план кондитерських виробів

Бізнес план кондитерських виробів

Кондитерський бізнес, напевно, в глибокому дитинстві хотіли відкрити всі, і тому багато хто намагався відкрити свою справу, пов'язану з кондитерськими виробами. Проте, на жаль, не багатьом відомо, що саме кондитерський і взагалі продуктовий бізнес вимагає не малих вкладень сил і енергії. Потрібно постійне вкладення себе в цю справу. Для того, щоб відкрити ефективний і прибутковий кондитерський бізнес необхідно зайнятися для початку його підготовкою, тобто створити бізнес-план.

Отже, підприємство, яке надалі планує виробництво кондитерських виробів, як і будь-яке інше підприємство, потребуватиме вкладень, тобто в певних грошових коштах, які вкладатимуться в справу. Отже, спершу необхідно визначити номенклатуру продукції, якою ви власне і хочете займатися. Саме від неї залежить ваш успіх. Приміром, коли ви все ж визначили, що для вас є пріоритетним напрямом, тоді вже точно можна сказати яке устаткування необхідно для запуску необхідних виробничих потужностей. Визначивши устаткування, його кількість і розміри, ви будете вже точно знати, скільки вам необхідно площі в квадратних метрах. Тільки у такий спосіб, можна визначити, скільки необхідно грошових коштів вкласти в приміщення.

Отже, бізнес план кондитерських виробів, повинен включати такі первинні витрати:

  • оформлення документів;
  • підбір приміщення, яке відповідатиме не лише усім нормам і правилам, але і вашим особистим запитам;
  • далі необхідно буде оформити людей на роботу, починаючи від виконавчого директора і закінчуючи водієм в експедиційній службі;
  • оренда або купівля устаткування;
  • оренда або купівля машин;
  • купівля сировини.

Усі ці витрати досить таки значні. Крім того, зверніть увагу, що навіть при мінімальній кількості задіяних людей, ваш штат співробітників буде все одно великим, тому що в цій галузі без фахівців не обійтися.

Хотілося б окремо відмітити деякі пункти, які торкатимуться приміщення. Воно не має бути підвальним. Приміщення повинне мати хорошу вентиляцію, гарячу і холодну воду, склад продукції готової, склад для сировини. Також воно повинне включати - офісні приміщення, а також місце під автопарк. Крім того, потрібна спеціально-обладнана каса. Усі приміщення повинні відповідати санітарно-епідеміологічним нормам, тому зверніть увагу на якість стін і приміщення в цілому, тому що перевірки, які зможуть знайти порушення, спричинять зайві витрати і постійний головний біль. Крім того, це усе може позначитися ще і на якості вироблюваної вами продукції, тому не варто ризикувати зайвий раз.

Збут кондитерських виробів планується власним відділом, це повинно бути організоване підприємство, тобто команда торгових представників, які налагодять постійні продажі і зможуть забезпечити збут продукції. Крім того, в перспективі планується вийти за межі міста, а потім і за межі області. Тобто об'єм вироблюваної продукції буде рости. Внаслідок моніторингу було визначено кількість продукції, яку може спожити середнє по своїх розмірах місто. Торгівля здійснюватиметься за допомогою 409 магазинів, 29 супермаркетів, 129 кіосків, більш-менш великого розміру, де є аналоги нашої майбутньої продукції і по них спостерігається рух. Також можна укласти попередню домовленість з 49 дошкільними і шкільними установами, вісьмома лікарнями і санаторіями, які можуть стати споживачами цієї продукції.

Планується відділ доставки, який включатиме відділ логістики, а разом з ним і парк машин. На даний момент їх планується п'ять, надалі буде розкидано по районах більше, а, отже, і парк необхідно буде розширити. Усі фургони відповідають нормам, вони досить таки місткі. Тобто, заздалегідь підрахувавши, можна зробити висновок про те, що вироблювана кількість продукції, на передбачувані точки збуту, в даний момент може вивезти п'ять машин. Природно за умови їх справності. Тому така кількість транспорту буде потрібна для нашої діяльності.

Бізнес-план кондитерських виробів передбачає дві форми оплати своєї діяльності. Це може бути безготівковий розрахунок, а також готівкова оплата в касу. Надалі при розширенні планується служба інкасації, на даний момент обійдемося без неї. Що ж до постачання продукції, то тут передбачається спеціалізований транспорт від постачальника. До речі кажучи, від самовивезення за дорученням клієнтові пропонується знижка три відсотки, тому, можна скористатися такою послугою. Тобто ваші ж витрати на логістику будуть здешевлені, а значить ніякого збитку вам це не принесе. Також пропонується знижка до 12% клієнтам, які вважаються великими, тобто оптовими. За рахунок великого обсягу їх замовлення, ви і так непогано запрацюєте, тим самим ваш бізнес досягне терміну окупності через рік.

Джерело: http://www.bizidei.ru